شریعتمداری: این مذاکره نیست تسلیم باج خواهی است-راهبرد معاصر
سخنگوی دولت به استقبال بازگشت عادل فردوسی پور رفت اصابت تیر به ۳ شهروند در اثر تیراندازی تروریست‌ها در راسک شهادت یک عضو تیپ ۳۳ نیرو‌های ویژه المهدی (عج) در سیستان و بلوچستان  رئیس سازمان امور اداری و استخدامی: رویکرد دولت در قبال کارمندان حمایتی است/ در حال تنظیم برنامه‌هایی هستیم آیت‌الله نوری همدانی: بعضی از برنامه‌های تلویزیون قطعاً خلاف شرع است / آیا فقط باید به آن دختر بی‌حجاب در خیابان تذکر دهیم یا به صدا و سیما؟ ابوترابی فرد، خطیب جمعه تهران: توقف مصرف مازوت اقدامی درست و قانونی است| سرمایه گذاری خارجی در دستورکار دولتمردان قرار گیرد ۴ تروریست در راسک به هلاکت رسیدند + جزئیات سرلشکر سلامی: با بخشی از توانایی‌مان با دشمن درگیریم، در حالی که آنها با همه استعداد و ظرفیت و توانایی به میدان آمده اند وزیر کشور: روند انسداد مرز‌ها شدت بیشتری گرفته / چند میلیون اتباع خارجی از همه بخش‌های یارانه‌ای استفاده می‌کنند علی لاریجانی: اسرائیل به دنبال آن است که جنگ را به ایران بکشاند؛ ما نباید به دام آنها بیفتیم سخنگوی نیرو‌های مسلح: تهدید‌های زیادی پیش رو داریم وزیر ارتباطات: طرح رفع فیلترینگ در شورای عالی سران قوا بررسی شد پزشکیان: از همان ابتدا یک گروه نمی‌خواستند ما به نتیجه برسیم؛ هنوز هم تلاش‌هایی می‌کنند واکنش پزشکیان به انتخاب ترامپ: در توسعه روابط خود با دیگر کشور‌ها به هیچ عنوان نگاه بسته و محدودی نخواهیم داشت جانشین معاون هماهنگ‌کننده سپاه: وعده صادق ۳ پاسخ دندان‌شکن به دشمن خواهد بود

شریعتمداری: این مذاکره نیست تسلیم باج خواهی است

مدیر مسئول کیهان با نقد اظهارات اخیر رئیس جمهور پیرامون مقوله مذاکره، دو پرسش اساسی را از ایشان پرسیده و می نویسد: مذاکره با آمریکا غیر از تسلیم در برابر باج‌خواهی آنها چه معنی و مفهوم دیگری دارد؟!
تاریخ انتشار: ۰۴:۲۱ - ۱۶ آبان ۱۳۹۸ - 2019 November 07
کد خبر: ۲۷۱۶۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ قریب به چهار سال پیش بود که دولت تدبیر و امید پس از کش و قوس های فراوان موفق شد تا در پی گفتگو با شش قدرت جهانی به توافقی بین المللی به نام برجام دست یابد. از برجام به عنوان بزرگترین دستاورد دولت های یازدهم و دوازدهم نام برده می شود. با این حال و پس روی کارآمدن دونالد ترامپ در آمریکا، توافق یاد شده از سوی کاخ سفید به چالش کشیده شده و با خروج از آن، شدیدترین تحریم ها بر علیه ایران وضع شد.

 

در حالی که همچنان رنگ امضای ترامپ مبنی بر خروج از برجام خشک نشده، شماری از جریان های اصلاح طلب و اعتدالی حاکم بر کشور از جمله شخص رئیس جمهور مستقیم و غیر مستقیم از ضرورت گفتگو با غرب و در راس آنها آمریکا سخن به میان می آورد. در حالی که ماحصل گفتگوهای پیشینشان همچنان گریبان سیستم و جامعه را در برگرفته است.

 

در همین باره مدیر مسئول کیهان در یادداشتی کوتاه به نقد شعار مذاکره رئیس جمهور پرداخته است. شریعتمداری در کیهان می نویسد: آقای روحانی، رئیس‌جمهور محترم کشورمان در جریان افتتاح کارخانه نوآوری آزادی ضمن اشاره به آغاز گام چهارم کاهش تعهدات برجامی گفته‌اند؛ «مقاومت زمینه را برای مذاکره می‌سازد و مذاکره از مقاومت بهره‌برداری می‌کند و اینها با هم منافاتی ندارند»! جناب روحانی توضیح نداده‌اند که منظور ایشان از دو واژه «مقاومت» و «مذاکره» چیست؟! که بر اساس آن معتقدند؛ «مقاومت زمینه را برای مذاکره می‌سازد»؟! اگر مذاکره مورد نظر ایشان همین مذاکره با آمریکا باشد، که مفهوم واقعی آن تسلیم است و بدیهی است که برخلاف نظر آقای روحانی، مذاکره و تسلیم نه فقط با یکدیگر منافات دارند، بلکه دو مقوله متضاد نیز هستند. کاش جناب روحانی یک‌بار -فقط یک بار برای همیشه- برای مردم و افکار عمومی توضیح می‌دادند که مذاکره با آمریکا غیر از تسلیم در برابر باج‌خواهی آنها چه معنی و مفهوم دیگری دارد؟! آمریکا پیشاپیش«سقف» مذاکره مورد نظر خود را مشخص کرده و با صراحت -و نه به تلویح یا در پرده- اعلام کرده است که منظور از مذاکره با مقامات کشورمان، وادار کردن ایران به توقف صنایع موشکی، جلوگیری از حضور ایران در منطقه و توقف حمایت از نیروهای مقاومت است. اکنون دو پرسش با جناب روحانی در میان است؛

 

 اول آنکه آیا جناب ایشان‌، منظور و مقصود آمریکا از مذاکره را نمی‌دانند؟! پاسخ این سؤال به یقین منفی است و نمی‌توان پذیرفت که آقای روحانی در جایگاه رئیس‌جمهور کشورمان از این گزاره که بارها به صراحت و به طور رسمی از سوی مقامات آمریکایی مطرح شده است، بی‌خبر باشند!

 

و دوم؛ آیا مذاکره‌ای که طرف مقابل، سقف و نتیجه مورد قبول خود از آن را پیشاپیش اعلام کرده است، می‌تواند غیر از دیکته‌نویسی، مفهوم و معنای دیگری داشته باشد؟! پاسخ این پرسش نیز منفی است.

 

این دو نکته بدیهی‌تر از آن است که درک آن به آسانی ممکن نباشد و نیازی به اذهان ژرف‌اندیش و پیچیده ندارد. بنابراین با عرض پوزش، باید سخن آقای دکتر روحانی که فرموده‌اند؛ «مقاومت زمینه را برای مذاکره می‌سازد»! تصحیح شود. احتمالاً منظور آقای روحانی این بوده که «مقاومت زمینه را برای تسلیم نمی‌سازد».

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار